ДограмаДограма и остъкляване
остъкляване, покриване и зидане на тераси и балкони
Предлагаме цялостни решения за остъкляването на балкони и тераси
- остъкляване на балкони и тераси
- зидане на балкони и тераси
- покриване на балкони и тераси
- всички довършителни работи

Само при нас получавате от 20 - 30 % отстъпка в зависимост от поръчката плюс безплатна доставка и монтаж на PCV и алуминиева дограма и всички аксесоари към тях !!!
PVC дограма
PVC дограма е идеалното решение за офиси, къщи или апартаменти. Нашата PVC дограма е пример за отличното съчетание на цена и качество, притежава всички най-високи характеристики – нещо, от което всеки има нужда. Различните видове PVC дограма, които предлагаме може да бъдат съчетание от различни стъклопакети, които се отличават с най-добрите качества: от бронировка до слънцезащита.
1. Искате да обновите Вашите старите прозорци ?
2. Търсите дограма, за да се радвате на комфорт в новия дом ?
3. Трябват Ви специални конструкции от PVC дограма за офис, търговски обект или производствен цех ?
4. Нуждаете се от стъклопакети със специални свойства ?
5. Търсите дограма с оптимално съчетание между цена и качество ?
Ако това са всички въпроси, с които сте се сблъскали, то сте попаднали на правилното място. Експертите на фирма  ще Ви осигурят подробна информация за предлаганата дограма, за да разберете как да направите правилния избор и да бъдете спокойни, че сте решили своите проблеми в следващите десетилетия.
Предлагаме разнообразни профили и в различна цветова гама за всеки вкус.
3, 4,5 и 6 камерна дограма.

АЛУМИНИЕВА ДОГРАМА


Нашата фирма  предлага една от най-свойствените алуминиеви дограми на пазара!
Продуктите ни се характеризират с безупречен дизайн, лекота и качество!
Като най-важното от всичко е, че нашата алуминиева дограма осигурява удобство и комфорт за всеки, независимо дали става въпрос за дом, офис или друго.

- Смяна на дограма на входове и всякакви административни и обществени сгради
- Дограма за жилища, къщи офиси и др.
- Остъкляване на тераси и балкони


Аксесоари

Аксесоари
 • Подпрозоречни дъски
 • Алуминиеви козирки и первази
 • Уширителни профили
 • Други
  1. Вътрешни подрозоречни дъски (первази) от PVC    Подпрозоречната дъска (перваз) е
  хоризонтална дъска, която се поставя в основата на прозореца под рамката на дограмата и се захваща за долния край на касата посредством винтове. Този перваз е предназначен да покрива ръба на стената от вътрешната страна към стаята и да пази стената под прозореца. Едно от основните му предназначения е да спира евентуално стекла се вода от конденза по стъклата или с друг произход. Произвежда се от от устойчив PVC материал, със здрава повърхност, профилирана обемна форма, с много кухи камери, чрез които се постигат изключителни изолационни качества, превъзхождащи естествените материали. PVC первазите са лесни за поддръжка и почистване, устойчиви на почистващи препарати, на изтъркване, драскане и пепел от цигари. Не поемат вода, а водните кръгове, които могат да възникнат от влажни саксии или поставени чаши, може лесно да се почистят.
 • 2. Външни первази и козирки  
 •   Поставянето на външен перваз ви спестява обработването на зида отвън със строителни материали - теракот, мрамор и други. Первазът спомага и за по-ефективно водоотливане на влагата, тъй като има изразен фабричен наклон. Монтира се челно на касата на прозореца и надстърча напред. Изработен е от алуминий и, освен в стандартно бял цвят, има възможност да се боядисва прахово в цветове от каталога по RAL или в имитация на дърво. Предлага се и в различни ширини, според ширината на стената. При монтаж на первази и козирки на ъглови прозорци, може да се изрежат под ъгъл 45 градуса, така че да покрият ръба на стената под тях, а също и да изглежда като цял перваз. За козирки се изполват същите водоотливни алуминиеви первази, които се монтират в долния край на прозореца. Козирките имат преди всичко защитна функция и предпазват стъклата от стичане на вода от етажите над поставената дограма и покривните конструкции.
   
    3. Уширителни профили
 •   Това са PVC профили със специално предназначение. Те се използват за удебеляване/разширяване на касата на PVC дограмата по различни причини. Произведени от също толкова издръжлив на атмосферните условия и UV лъчите материал, както са и профилите на дограмата. Направени са така, че да могат да се сглобяват с касата достатъчна здраво и плътно, без да прониква въздух и влага през мястото на сглобката. Допълнително се свързват и с монтажни винтове. От сечението им се вижда, че вътрешното пространство е разделено с преградни стени, които създават въздушни камери за по-добра изолация. Едно от най-честите им приложения е да се използват вместо трегер над прозорци, стигащи до тавана на стаята. Целта е да се осигури над прозореца достатъчно място до тавана, така че ако се сложи корниз за перде или вертикална щора, при отваряне на крилата, те да не закачат в кукичките. Друга причина за използване на уширител е окачения таван. При поръчка на прозорец, на който ще се монтира и външна ролетна щора, е добре да се предвиди уширение с максимален размер (100 мм), за да се скрие по-голямата част от кутията на щората. Много често, при остъкляване на тераси, се налага да се постави уширение в горния край на прозореца, поради това, че от горната тераса слиза циментовия борд на парапета надолу и в много случаи надминава 40-50 мм, и без използване на уширение поне 30 мм не би могло да се постави горна козирка. Уширителните профили са с различни размери в ширина и зависят от ширината на профила. За 4-камерен профил уширението е 30 мм., като могат няколко уширения да се снадят едно с друго и така да се постигне подходящото разширяване на касата. За 5-камерния профил има 2 варианта: 40 мм и 100 мм. Същото важи и в този случай, но две 100 милиметрови уширения не могат са се мотнират, поради това, че става твърде голяма дистанцията от касата на позореца до стената, и няма как да се дюбелира. Уширителните профили се предлагат в същите цветове, както и PVC профилите. 
 • ЩОРИ  
 • Вътрешни хоризонтални
 • Вътрешни вертикални
 • Външни ролетни щори
 • Ролетни гаражни врати
 • Полезна информация


КОМАРНИЦИ

 • Ролетни за прозорец
 • Ролетни за врата
 • Врата-комарник стандарт
 • Врата-комарник лукс
 • Комарник на панти
СИСТЕМИ ЗА ПЛЪЗГАНЕ
“Фолксваген”
Система тип плъзгане “Фолксваген”
Този тип система за плъзгане може да се изработи от 3,4 и 5 камерен PVC профил, като специалният обков е пригоден за монтаж върху стандартни PVC профили. Характерно за системите за плъзгане “Фолксваген” е плътното прилепване на крилото към касата.

Алуминиево плъзгане
Изработва се от алуминиеви профили с прекъснат термичен мост ETEM E1600 и алумил. Предлагаме всички познати конфигурации алуминиево плъзгане – еднокрило, двукрило, трикрило плъзгане на двойна и тройна релса и четирикрило плъзгане.

Плъзгане тип “Хармоника”

Siegenia – най-добрия обков за врати и прозорци със сгъваеми крила – тип “Хармоника”. Този обков за врати и прозорци тип “хармоника” позволява реализирането на дограма с много голяма ширина, когато дограмата/врати и прозорци/ е отворена. Освен това този обков на Siegenia позволява леко и безшумно местене на крилата, като освен това Siegenia обков позволява изпълнение на количките, с които се придвижват крилата в горната или долната част на дограмата – по желание на клиента.
Широчина на крило: макс. 0.9 м.
Височина на крило: макс. 2.36 м.
Тегло на крило: макс. 80 кг

Няма коментари:

Публикуване на коментар